AASQ # 121: Dropper Post-onderhoud, afstemming en andere antwoorden met OneUp- en YEP-componenten

We weten het, er bestaat niet zoiets als een domme vraag. Maar er zijn enkele vragen die u misschien niet aan uw plaatselijke winkel of rijmaatjes wilt stellen. AASQ is onze wekelijkse serie waarin we uw vragen – serieus of anderszins – tot op de bodem uitzoeken. Klik op de link onderaan het bericht om uw eigen vraag in te dienen.

Welkom terug bij het Bikerumor Stel een domme vraag serie. Deze week beantwoorden we uw technische vragen over het onderhoud en de afstembaarheid van de dropper-post, waarbij we experts van OneUp Components en YEP Components rekruteren. Uw bijdragers zijn als volgt:

Mijn druppelaar zakt naar beneden en zakt uit zodra ik erop ga zitten. Het is nog geen jaar oud. Ik heb het net voor de eerste keer van het jaar gebruikt en het houdt mijn gewicht niet vast. Is dit iets wat ik kan aanpassen of moet ik de cilinder op druk laten komen?

OneUp-componenten: Dit symptoom duidt op een volledig falen van het remmechanisme in de cartridge. Zelfs als alle lucht uit het systeem is verwijderd, moet de rem nog steeds werken. Als we een klacht van een klant met deze beschrijving zouden ontvangen, sturen we ze onmiddellijk een vervangende cartridge.

Opmerking van de uitgever: Ik heb mijn 100 mm reisdruppelaar kunnen upgraden naar een upgrade OneUp V2 120 mm druppelaar op een 15,5 “Trek Slash”

Als de rem werkt, maar je paal langzaam uitschuift, moeten ze waarschijnlijk lucht aan de cartridge toevoegen.

YEP-componenten: Als het een hydraulisch systeem is, kan het een van twee dingen zijn; 1) de kabelgeleiding is niet correct en als zodanig sluit de klep niet zoals het hoort, 2) de cartridge bevat lucht, dus deze moet worden ontlucht of verwisseld voor een nieuwe.

externe-bleed-port-dropper-post-service
Je kunt de YEP Uptimizer 3.0 volledig ontluchten terwijl hij nog op de fiets zit. Foto door Mountain Bike Connection Winter.

Is er een manier om de voortgang van mijn druppelaar te veranderen? Ik hou er niet van hoe het gewoon recht naar de onderkant van zijn reis slaat als ik op de hendel duw. Een beetje weerstand zou me helpen mijn zadelhoogte af te stemmen voor technisch klimmen.

OneUp-componenten: Het maximaliseren van de druk zou de weerstand verhogen bij het verlagen en daarom de fijnafstelling van de drop gemakkelijker maken. Dat gezegd hebbende, merken we meestal dat rijders een lagere valweerstand willen, niet hoger.

oneup dropper mtb post
Foto door Robyn Wilkinson

YEP-componenten: Mechanisch bediende druppelaars zijn erg snel en niet controleerbaar. Hydraulische druppelaars zijn een beetje beter, maar het kan erg verschillen van merk tot merk. Het kan worden afgesteld door de viscositeit van de olie te wijzigen. Onze 3.0-druppelaar heeft de mogelijkheid om volume-afstandhouders toe te voegen om de luchtdruk meer te verhogen terwijl de druppelaar door zijn reis naar beneden gaat. Dit geeft meer feedback aan de rijder.

dropper-travel-shim-tokens-volume-spacers
Linksboven: Shim-afstandhouders en volumeverlagende tokens voor het afstemmen van respectievelijk drop-lengte en progressie. Foto door Mountain Bike Connection Winter

Waarom blijft mijn dropper zadelpen niet zitten? omhoog (of naar beneden) als het echt koud wordt? Ik stel me voor dat er iets in het mechanisme bevriest. Kan ik iets doen om dit te voorkomen?

OneUp-componenten: Onze druppelaar maakt gebruik van een hydraulische cartridge die is goedgekeurd voor -40C/-40F zonder noemenswaardige vertraging. We gebruiken olie en vet die geschikt zijn voor dit temperatuurbereik en gebruiken geen hydraulisch systeem voor bediening (wat meestal het probleem is met deze klacht). Zoals bij alle kabelaangedreven palen, moet er op worden gelet dat ze worden gesmeerd en daarom mag er geen water in de kabelbehuizing komen bij kamertemperatuur.

een omhoog gemonteerde zadelpen

YEP-componenten: Dit gebeurt alleen bij hydraulisch bediende druppelaars; er is er maar één op de markt. Normaal gesproken kan koud weer de actie een beetje vertragen omdat de olie minder vloeibaar wordt.

yep-dropper-post-ibis-ripley
We hebben de YEP Uptimizer 3.0 dropper zadelpen getest bij een val van 155 mm in Massa Marittima, Italië – lees erover hier

Hoe kan ik de retoursnelheid van mijn dropperpost wijzigen? Het komt veel te snel terug naar mijn smaak! Het is als een raket. Ik vrees voor mijn lagere regionen.

OneUp-componenten: Het verlagen van de luchtdruk tot 250 PSI zal de terugkeer vertragen, maar zelfs bij een volle 300 PSI is de OneUp-post voldoende gedempt om te worden goedgekeurd door zelfs de meest gevoelige lagere regio’s.

YEP-componenten: Alleen door in te werken op de luchtdruk (indien mogelijk) of de olieviscositeit te wijzigen (niet mogelijk op verzegelde patronen).

Hoe kan ik de levensduur van mijn druppelaar verlengen? Is het veilig om Suspension Lube Spray (zoals van Fenwick’s) op de stofafdichting te gebruiken?

OneUp-componenten: Jaarlijks onderhoud van vijf tot tien minuten zorgt ervoor dat u boterzacht blijft lopen. OneUp-palen worden geleverd met een zakje Slickoleum-vet voor uw eerste servicebeurt. Bekijk onze instructies voor wat u kunt doen om alles goed te laten glippen.

oneup componenten druppelaar

YEP-componenten: Door voor de druppelaar te zorgen, wordt de levensduur aanzienlijk verlengd. De staander wordt tijdens het rijden blootgesteld aan het vuil dat door het achterwiel wordt gelanceerd. Dit geldt vooral bij slecht weer. Het vuil moet voor de volgende rit worden verwijderd, anders kan (vooral modder) wanneer het is gedroogd de stofschraper passeren en de glijbus verontreinigen, wat resulteert in krassen op het oppervlak van de staander.

YEP-UPTIMIZER-3

Gebruik een natte zachte doek om de schraaplip schoon te maken en voeg een beetje suspensieolie toe, dezelfde zorg die u aan uw suspensies doet

Opmerking van de uitgever: We hebben deze vragen naar andere fabrikanten van dropperposten gestuurd, inclusief degenen die hydraulisch aangedreven voorbeelden maken. Niet alle merken waren in staat om de tijd en middelen te besteden om een ​​antwoord te geven.

Heb je zelf een vraag? Klik hier om het Ask A Stupid Question-formulier te gebruiken om vragen in te dienen over elk fietsgerelateerd onderwerp van uw keuze, en we zullen de experts vragen om ze voor u te beantwoorden!

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Nielsalbertcx
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0