Sagan doet niet mee met Deceuninck-Quickstep – CyclingTips

Patrick Lefevere onthulde in zijn weekblad Het Nieuwsblad column dat hij Peter Sagan niet zal ondertekenen. Het Belgische team bereikte wel een nieuw zesjarig contract met Specialized. Sagan komt met een entourage van renners en staf en Lefevere geeft aan geen team binnen het team te willen. “Dat kan ik niet verenigen met onze Wolfpack-filosofie.”

Het is niet zo dat Lefevere niet meer in Sagan gelooft, ondanks dat hij door zijn huidige Bora-hansgrohe-teammanager Ralph Denk wordt beschouwd als ‘over zijn hoogtepunt heen’ en ‘te veel geld verdient’.

“We hebben keer op keer laten zien dat we oudere rijders weer op de rails kunnen krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat we hetzelfde zouden kunnen doen met Sagan”, aldus Lefevere.

De link tussen Sagan en Deceuninck-Quickstep komt via Specialized, het Amerikaanse fietsenmerk dat een substantieel deel van het salaris van Sagan betaalt. Deceuninck-Quickstep rijdt al vele jaren Specialized en heeft het contract verlengd tot 2027.

“Zdenek Bakala [main sponsor] en Mike Sinyard [CEO Specialized] gingen samen fietsen en Zdenek vond het een leuk idee om Sagan te contracteren. Het paste allemaal goed, maar ik trapte op de rem. Sagan komt met zijn broer Erik Baska, Daniel Oss en Maciej Bodnar, twee monteurs, twee soigneurs, een PR-manager, een hospitality manager en een sportdirecteur. Ik wil geen team binnen mijn team.”

“Sagan’s manager Giovanni Lombardi gaf aan dat het elftal zou kunnen worden gewijzigd, maar hij vertelde me onlangs dat er een team was dat het hele pakket zou nemen. Ik heb gelezen dat dit Total-Direct Energie is. Ik mag Sagan graag vanwege zijn loyaliteit bij het zoeken naar plaatsen voor de mensen om hem heen, maar onze samenwerking is voor een volgend leven.”

Lefevere werkt aan zijn team voor 2022 omdat veel van de renners een contract hebben dat dit jaar afloopt.

“Ik heb geen haast om nieuwe renners aan te trekken. Ik praat eerst met de huidige renners als Florian Senéchal, Mattia Cattaneo en Fabio Jakobsen en ik heb enkele gesprekken gepland in de Giro. Aan mijn inbox te zien is ons team nog steeds erg populair. Zelfs renners die vertrokken zijn nu in contact om terug te keren, maar ik zal geen namen noemen. Ik neem mijn tijd. Aan het einde van het transferseizoen zijn er koopjes en ik hou graag wat budget over.”

CreditSource link

Nielsalbertcx
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0