5 beste trainingen voor Criterium Racers

Richt je op de kracht die fundamenteel is voor criteriumraces met deze vijf trainingen voor crit-racers. Gebruik ze om uw gevestigde conditie te verfijnen, essentiële vaardigheden op te bouwen of criteriumspecifieke intervaltraining in uw schema op te nemen.


Hoe te trainen voor criteria

Criteriums zijn een snelle wegrace op een gesloten circuit. Met een lus die doorgaans tussen de één en twee mijl lang is, leggen atleten de baan dertig tot zestig minuten af, afhankelijk van hun categorie. Gekenmerkt door hun hoge snelheid, dynamische tactiek en aanhoudende intensiteit, kunnen deze races spannend zijn om naar te kijken.

Om competitief te zijn in een crit, heb je een solide aerobe en anaerobe conditie nodig, een uitstekende sprinttiming en het vermogen om harde inspanningen te herhalen. De beste manier om dit soort conditie te bereiken is met een gestructureerd trainingsplan dat specifiek is voor criteriums. Een crit-specialiteitsplan bestaat uit trainingen die zich geleidelijk richten op de energiesystemen die worden gebruikt bij criteriumraces. Met geïntegreerde rust en strategisch georganiseerde trainingsstress, zal een criteriumplan zorgen voor vitale fysieke aanpassingen en je topfitheid brengen voor criteriumraces.

U kunt hier meer lezen met de complete gids voor criteriumraces en training: The Criterium Racing Guide. Als je in de tussentijd een idee wilt krijgen van Crit-specialiteitstraining, kun je deze vijf trainingen proberen.

5 go-to-workouts voor criteriumracers

Deze vijf trainingen zijn een algemene weergave van de kracht die nodig is om aan de diverse fysieke eisen van een criterium te voldoen. U kunt ze gebruiken om kritieke specifieke training in uw schema te introduceren of om uw huidige vaardigheden te testen. Als je al een trainingsplan hebt voltooid, zijn deze trainingen uitstekende go-to’s als je gevestigde vaardigheden wilt aanscherpen.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de combinatie van deze vijf trainingen de progressieve structuur mist die een trainingsplan heeft. Kortom, er is geen geïntegreerde rust, en als je geen gevestigde conditie hebt, kunnen deze trainingen te uitdagend zijn om te voltooien. U kunt nauwe alternatieven vinden voor deze trainingen die hetzelfde doel bereiken. Als de trainingen die in deze voorbeelden worden gebruikt niet binnen uw huidige mogelijkheden liggen, gebruik dan de TrainerRoad-workoutbibliotheek of TrainNow om een ​​activiteit te vinden met een lager trainingsniveau en een vergelijkbare structuur.

1. Anaerobic Capaciteit

TrainerRoad anaërobe capaciteitstraining: Petrone

Het meedogenloze tempo van een crit zal je herhaaldelijk boven je drempelvermogen brengen in de anaërobe capaciteitszone. Door je anaërobe capaciteit tijdens de training op de proef te stellen, kun je beter bestand zijn tegen dit soort herhaalde intensiteitsuitbarstingen. Bovendien, als u uw anaërobe capaciteit kunt verhogen, zullen de aanvallen van uw concurrent niet zo substantieel aanvoelen en zullen uw aanvallen moeilijker te volgen zijn.

U kunt uw anaërobe capaciteit met succes verhogen met trainingen zoals Petrone. Petrone verbetert je vermogen om snel kracht te genereren en spiervezels onmiddellijk te activeren. Tegelijkertijd werken je spieren om dit hoge vermogen te behouden; je geest moet leren omgaan met dit niveau van ongemak. Petrone omvat anaërobe capaciteitsintervallen die in duur toenemen en in intensiteit afnemen voordat ze omkeren. Vier herhalingen van deze intervalstructuur leveren je 60 minuten anaërobe training op.

2. Aanhoudende VO2 Max

TrainerRoad aanhoudende VO2 max training: Ochsenhorn

Als je een aanval volgt of zelf een aanval start, heb je de kracht nodig om deze te laten vasthouden. Waarschijnlijk moet u het vermogen in de VO2 max-zone kunnen behouden. Aanhoudende VO2-trainingen zijn een van de meest effectieve manieren om dit specifieke vermogen te trainen en uw vermogen om herhaaldelijk een hoog vermogen te behouden, te vergroten. Ze zijn uitdagend en vermoeiend, maar kunnen in minimale tijd een zeer hoge trainingsprikkel creëren.

Ochshenhorn zal een groter spieruithoudingsvermogen en mentale weerbaarheid opbouwen door te werken aan een hoog percentage van uw maximale zuurstofopname met herhalingen die uw aerobe systeem grondig belasten. Ochsenhorn omvat vier intervallen van vier en een halve minuut, besteed aan 106% FTP. Een hersteldal van negen minuten en veertig seconden scheidt elk VO2-interval. Als je je VO2 max-vermogen nog niet zo lang kunt vasthouden, zijn er tal van alternatieven voor deze training in de TrainerRoad-trainingsbibliotheek.

3. Aanhoudende kracht

TrainerRoad Aanhoudende Krachttraining: Monument

Er is voldoende tijd onder je drempelvermogen tussen sprints, aanvallen en ontsnappingen. Omdat crits over het algemeen een hoog tempo aanhouden, zal de tijd die onder je FTP wordt doorgebracht waarschijnlijk in hogere vermogenszones zijn, zoals sweet spot en drempel. Door sweet spot-workouts te doen, kun je deze krachtzones beter volhouden en het spieruithoudingsvermogen als geheel verbeteren.

Als je op zoek bent naar een training om je aanhoudende krachtvaardigheden te verbeteren, is Monument een goede keuze. Monument is een spieruithoudingstraining die is ontworpen om u te helpen meer kracht te leveren voor langere duur. Met de geïntegreerde sprintachtige inspanningen aan het begin van elke aanhoudende inspanning, zul je tijdens de aanhoudende inspanningen wat vermoeidheid moeten doorstaan, net zoals je zou kunnen tijdens een toekomstige race. Deze specifieke training omvat vier intervallen, elk met een start van dertig seconden gevolgd door zes minuten doorgebracht in de sweet spot zone.

4. Aëroob uithoudingsvermogen

Trainer Road duurtraining: Bays

Hoewel crits bekend staan ​​om hun hoge intensiteit, zijn ze nog steeds gebaseerd op uithoudingsvermogen. Je aerobe basis legt de basis voor de hoge intensiteit en aanhoudende kracht die wordt gebruikt in races. Het actief voltooien van op uithoudingsvermogen gebaseerde trainingen die uw aerobe energiesysteem uitdagen, is een van de beste manieren om robuust uithoudingsvermogen op te bouwen.

Een geweldige duurtraining voor criteriumracers is Bays. Het grootste deel van de baaien wordt doorgebracht aan de bovenkant van de aerobe uithoudingskrachtzone. Tussen de aanhoudende intervallen zijn er vier sprints van twintig seconden. De tijd die je in de uithoudingszone doorbrengt, versterkt je aerobe basis, terwijl de geïntegreerde sprints de spierrekruteringspatronen en je vermogen om te sprinten in een staat van vermoeidheid verbeteren.

5. Racesimulatie

TrainerRoad over-onder racesimulatie: Honger -4

Als je je racevoorbereiding op de proef wilt stellen, is een racesimulatie een perfecte training. Een racesimulatie combineert aanhoudende kracht en VO2 max-intervallen in de vorm van over-onder-intervallen. Voeg inconsequente rustperiodes toe met een dynamische aanpassing van intervallen, en je hebt een racesimulatie. Met veel tijd doorgebracht in de buurt van en boven de drempel, kunnen deze trainingen zowel mentaal als fysiek uitdagend zijn.

Hunger -4 is een racesimulatie in piramidevorm. Deze training is gericht op uw aerobe kracht, pijntolerantie, spierrekrutering en spieruithoudingsvermogen. In een redelijk korte training kun je je grenzen echt op de proef stellen en veel tijd verzamelen op VO2max-kracht en sweet spot.

Op zoek naar meer trainingssuggesties uit de TrainerRoad-trainingsbibliotheek? Bekijk de 5 favoriete trainingen van Coach Chad om je FTP te verhogen voor extra opties.

Criterium Racing-bronnen


Waarom atleten over de hele wereld TrainerRoad gebruiken om sneller te worden

Over 9.000 beoordelingen in de App Store. Een gemiddelde van 4,9 sterren. De hoogste beoordeling van alle fietstraining-apps. Over 16 miljoen trainingen voltooid en nog meer. 100 verschillende trainingsschema’s en voorbij 2.000 verschillende trainingen die worden gebruikt om automatisch een aangepast plan op te stellen voor uw doelen en ervaring. En dat allemaal omdat we ons op één ding concentreren: u helpen sneller te worden.

Wil je nog meer bewijs? Bekijk meer dan 1.700 verhalen en FTP-verbeteringen om te zien hoe TrainerRoad atleten heeft geholpen sneller te worden en ontdek alles wat we hebben om van jou een snellere fietser te maken op TrainerRoad.com.

Bekijk TrainerRoadCreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Nielsalbertcx
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0