Bernal met nog twee Giro-etappes: ‘Ik ga gewoon proberen het gat dat ik heb te dichten’

Egan Bernal in etappe 19 van de Giro d’Italia.

Voor de tweede keer deze week op vrijdag verloor Egan Bernal tijd aan een Giro d’Italia-rivaal, maar hij behield een stevige greep op roze. De raceleider arriveerde bij de aankomst bergtop van de 19e etappe van de Giro 28 seconden achter ritwinnaar Simon Yates, die derde staat in het algemeen klassement, maar vier seconden voor op nummer twee Damiano Caruso.

Gezien zijn huidige vorm, die er nu niet zo sterk uitziet als een week geleden, wist Bernal dat hij eventuele verliezen op de zware slotklim van vrijdag moest beperken, en dat deed hij ook. Hij is nu slechts twee etappes verwijderd van het veiligstellen van de eindzege, met Caruso op 2:29 en Yates op 2:49.

“Ik voelde me eigenlijk heel goed. Ik reed echt goede cijfers, ik reed een hele goede klim, ”zei Bernal over zijn rit 19 in etappe. “Ik ben heel blij met mijn klim. Natuurlijk was Yates de beste vandaag en chapeau voor hem, maar ik ben erg blij met mijn conditie.”

Bernal’s prestatie op de Alpe di Mera was een verbetering ten opzichte van zijn prestatie op de vorige hoge bergetappe, Woensdag etappe 17, waar hij 53 seconden verloor van Yates en voor het eerst deze Giro kieren in zijn harnas liet zien. In de slotkilometers van de etappe van vrijdag keek hij rustig toe hoe Yates en verschillende andere renners aanvallen afvuren, om de meeste van die bewegingen geduldig terug te draaien.

Uiteindelijk zouden alleen Yates en Almeida voor hem over de streep komen. Tijdens een veel conservatievere race op etappe 19 dan toen hij naar een dominante etappe 16-overwinning reed, hield Bernal de schade minimaal en won hij zelfs terrein op Caruso.

Etappe 20 geeft Yates en Caruso nog een laatste dag in de bergen om de forse voorsprong van Bernal uit te dagen voor de tijdrit van etappe 21. Bernal zou moeten gedijen op de grote hoogte die etappe 20 zal bereiken, en hij is nu meer gefocust op het behouden van zijn voorsprong dan op het maken van nadrukkelijke bergtopverklaringen zoals die hij op etappe 16 deed.

“Morgen hoop ik dezelfde gevoelens te hebben als vandaag”, zei hij. “Ik zal gewoon proberen het gat dat ik heb met de twee jongens die op het podium staan ​​te dichten.”

Als hij de 20e etappe kan doorstaan ​​met het grootste deel van zijn voorsprong intact, zal Bernal waarschijnlijk niet al te veel zorgen hebben van Yates in de tijdrit, aangezien beide rijders de neiging hebben om fatsoenlijk te zijn, maar niet geweldig tegen de klok. Caruso is meer een vraagteken, want hij heeft de afgelopen jaren een paar geweldige TT’s neergezet en een paar minder geweldige, maar tenzij hij aanzienlijk terrein kan goedmaken op etappe 20, lijken Caruso’s kansen om Bernal te reviseren voor roze klein. Als zodanig was de raceleider tevreden met de gang van zaken op vrijdag, ook al ziet hij er niet zo sterk uit als een paar dagen geleden.

‘Ik ben heel blij’, zei hij. “Ik denk dat ik wat tijd heb om te spelen [with], dus ik wil gewoon benen hebben voor de tijdrit en het zou goed moeten komen. “

CreditSource link

Nielsalbertcx
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0